Fasewissel op Bergévest naar kruispunt met Aandorenstraat op 10/08

10
juli
2020
vesten-bergevest.jpg

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt sinds eind april het kruispunt van de Bergévest met de Beauduinstraat. In mei en juni werd de bestaande infrastructuur opgebroken, de nieuwe riolering aangelegd en een deel van de bovengrondse infrastructuur al nieuw aangelegd. Van maandag 13 juli t/m zondag 2 augustus '20 liggen de werken stil wegens het bouwverlof. Maandag 10 augustus '20 verhuist de werfzone naar het kruispunt met de Aandorenstraat. 

Bovengrondse herinrichting aan kruispunt Beauduinstraat

De aannemer van Wegen en Verkeer heeft de voorbije maanden gewerkt aan het kruispunt van de binnenkant van de Bergévest met de Beauduinstraat. Eind april '20 startte hij met de opbraak van de bestaande infrastructuur waarna de nieuwe riolering werd aangelegd. In juni werd er gestart met de aanleg van de bovengrondse infrastructuur. De aannemer heeft het voetpad, het fietspad en de onderlaag van de rijweg al aangelegd. Op dit moment brengt de aannemer de toplaag van de rijweg in asfalt en de markeringen aan. Daarnaast worden de kabels aangelegd om na het bouwverlof de nieuwe verkeerslichten te kunnen aansluiten.

Bouwverlof van 13 juli t/m 2 augustus

Van maandag 13 juli t/m zondag 2 augustus '20 liggen de werken stil wegens het bouwverlof. Na het bouwverlof plaatst de aannemer de nieuwe verkeerslichten en worden de laatste werkzaamheden binnen de huidige werfzone afgewerkt.

Verkeersmaatregelen blijven behouden tot 10 augustus

Het kruispunt van de Bergévest met de Beauduinstraat blijft afgesloten voor het verkeer. Het verkeer van de Bergévest naar de Beauduinstraat moet de omleiding via de Bostsestraat en de Reizigersstraat volgen. Het verkeer vanuit de Beauduinstraat kan de Vesten bereiken via het centrum en de Kapucijnenstraat.

Het kruispunt van de Bergévest met de Paardenbrugstraat blijft afgesloten.

Fietsers kunnen steeds langs de werfzone fietsen.

Verkeerssituatie Bergévest vanaf 29 april

Werken aan kruispunt met Aandorenstraat vanaf 10 augustus

Vanaf maandag 10 augustus '20 verplaatst de aannemer de werfzone naar de buitenkant van de Bergévest. Tot midden oktober '20 wordt het kruispunt met de Aandorenstraat vernieuwd. Het verkeer zal worden omgeleid via de Zuidelijke en Oostelijke Ring (R27). Meer informatie over deze volgende fase van de werken volgt snel.

Meer informatie

De bereikbaarheidsadviseur is het aanspreekpunt voor vragen en meldingen over het project van de Tiense Vesten. Je kan hem contacteren via bereikbaar-vlbr@wegenenverkeer.be of gsm 0472 18 53 21.  

Met vragen en/of bemerkingen m.b.t. tot de uitvoering van de werken of praktische zaken aangaande de werf kan je ook elke donderdag terecht tussen 07.30 en 09.00 uur in de werfkeet achter het Sociaal Huis. Je kan ook contact opnemen via info.tiensevesten@colas.be of gsm 0477 71 63 57.