Gewijzigde verkeerssituatie Vesten en omliggende straten

Het verkeer ter hoogte van de Sliksteenvest en Leopoldvest maakt momenteel in beide richtingen gebruik van de vernieuwde buitenring.

Vesten

 

Fietsers op de Vesten kunnen ter hoogte van de kruispunten met de Veldbornstraat en de Kapucijnenstraat de rijweg oversteken en gebruikmaken van het nieuwe fietspad langs de buitenring.

Fietsers

 

Vanuit de Slachthuisstraat is het voorlopig nog niet mogelijk om de Vesten op te rijden. Wegen en Verkeer moet hiertoe nog een aantal aanpassingen aan de verkeerslichten laten uitvoeren.

Veldbornstraat tot eind mei afgesloten (verkeer omgeleid) 

Vanaf woensdag 4 april '18 legt de aannemer van AWV de riolering aan in de Veldbornstraat, meerbepaald in het stuk tussen de Waaibergstraat en de Tiense Vesten. Het zal voor een periode van ongeveer twee maanden (tot eind mei) onmogelijk zijn om vanuit de Veldbornstraat de Vesten op te rijden of omgekeerd, vanop de Vesten de Velbornstraat in te rijden. Vanuit de Veldbornstraat kan men wel nog de Waaibergstraat bereiken en omgekeerd. Omleidingen  zijn voorzien via de Gilainstraat (richting centrum) en via de Kapelstraat en Kapucijnenstraat (richting E40/Sint-Truiden).    

Voetgangers zullen tijdens de werken aan de Veldbornstraat het voetpad langs residentie Breugelhof en de apotheek kunnen gebruiken. Fietsers zullen omgeleid worden via de Ijzerstraat en de Generaal Guffenstraat.

Op het einde van de werken in de Veldbornstraat (eind mei) zal ook het kruispunt van de Veldbornstraat met de Waaibergstraat een drietal dagen afgesloten worden voor het aanbrengen van het asfalt en de wegmarkeringen. De concrete data worden nog gecommuniceerd. 

De Lijn schaft tijdens de werken in de Veldbornstraat de haltes in de Gilainstraat en de  Waaibergstraat tijdelijk af. Voor de schoollijnen worden ook de haltes op de Vesten ter hoogte van de Oplintersepoort niet bediend. Busreizigers kunnen terecht aan tijdelijke haltes langs de ventwegen van de Albertvest (op de binnenring net voor café De Zon, op de buitenring tussen de Pollepelstraat en de ingang van de Carrefour ter hoogte van de glasbollen). Voor meer informatie verwijzen we naar de website van De Lijn en het infonummer 070 220 200.

Plan werfzone

 

Vanaf 18 juni voorbereidende werken t.h.v. Slachthuisstraat en Bergévest

Vanaf 18 juni wordt de muur ter hoogte van het stadion van KVK Tienen en Royal Racing Tienen Tennisclub afgebroken en wordt er verder van de rijweg een nieuwe muur gebouwd. Bij de werken in de Slachthuisstraat moet een veiligheidszone afgebakend worden om de afbraakwerken te kunnen uitvoeren. Daarom zal er gedurende één week slechts eenrichtingsverkeer mogelijk zijn in de Slachthuisstraat. Afhankelijk van de voortgang van de werken wordt deze maatregel ingevoerd in de week van 25 juni of 2 juli '18. Verkeer van de Vesten naar de Slachthuisstraat blijft mogelijk.

Verkeer vanuit de Slachthuisstraat naar de Vesten moet omrijden via Industriepark, Ambachtenlaan, Sint-Truidensesteenweg en Aandorenstraat. Tijdens die week wordt de Molenstraat doodlopend gemaakt om sluipverkeer tegen te gaan.

Vanaf 26 juni tot begin 2019 heraanleg Hoveniersstraat

De Hoveniersstraat wordt volledig vernieuwd tussen het kruispunt met de Vianderstraat en dat met de Boomgaardendreef.

Het verkeer van en naar de Hoveniersstraat moet van 26 juni tot 5 augustus '18 een omleiding volgen via de Oplintersesteenweg, Rode Kruislaan en Vianderdal.

Van 2 tot 13 juli heraanleg kruispunt Veldbornstraat met Waaibergstraat

Tijdens de eerste twee weken van juli wordt het wegdek van het kruispunt van de Veldbornstraat met de Waaibergstraat vernieuwd. Volgens de planning worden de werken afgerond voor het bouwverlof van de aannemer.

Tijdens de werken aan het kruispunt is er geen verkeer mogelijk tussen de Veldbornstraat en de Waaibergstraat. In beide straten blijft verkeer in twee richtingen mogelijk voor lokaal verkeer. Zowel de Veldbornstraat als de Waaibergstraat worden doodlopend ter hoogte van het kruispunt.

De bestaande omleidingen voor het autoverkeer via de Gilainstraat (richting centrum) en via de Kapelstraat en de Kapucijnenstraat (richting E40/Sint-Truiden), blijven gelden. Ook de omleidingen voor de fietsers via de Ijzerstraat en de Generaal Guffenstraat zullen tijdens de werken aan het kruispunt behouden blijven.

Contact