Gewijzigde verkeerssituatie Vesten en omliggende straten

Het verkeer ter hoogte van de Sliksteenvest en Leopoldvest maakt momenteel in beide richtingen gebruik van de vernieuwde buitenring.

Vesten

 

Fietsers op de Vesten kunnen ter hoogte van de kruispunten met de Veldbornstraat en de Kapucijnenstraat de rijweg oversteken en gebruikmaken van het nieuwe fietspad langs de buitenring.

Fietsers

 

Vanuit de Slachthuisstraat is het voorlopig nog niet mogelijk om de Vesten op te rijden. Wegen en Verkeer moet hiertoe nog een aantal aanpassingen aan de verkeerslichten laten uitvoeren.

Veldbornstraat tot eind mei afgesloten (verkeer omgeleid) 

Vanaf woensdag 4 april '18 legt de aannemer van AWV de riolering aan in de Veldbornstraat, meerbepaald in het stuk tussen de Waaibergstraat en de Tiense Vesten. Het zal voor een periode van ongeveer twee maanden (tot eind mei) onmogelijk zijn om vanuit de Veldbornstraat de Vesten op te rijden of omgekeerd, vanop de Vesten de Velbornstraat in te rijden. Vanuit de Veldbornstraat kan men wel nog de Waaibergstraat bereiken en omgekeerd. Omleidingen  zijn voorzien via de Gilainstraat (richting centrum) en via de Kapelstraat en Kapucijnenstraat (richting E40/Sint-Truiden).    

Voetgangers zullen tijdens de werken aan de Veldbornstraat het voetpad langs residentie Breugelhof en de apotheek kunnen gebruiken. Fietsers zullen omgeleid worden via de Ijzerstraat en de Generaal Guffenstraat.

Op het einde van de werken in de Veldbornstraat (eind mei) zal ook het kruispunt van de Veldbornstraat met de Waaibergstraat een drietal dagen afgesloten worden voor het aanbrengen van het asfalt en de wegmarkeringen. De concrete data worden nog gecommuniceerd. 

De Lijn schaft tijdens de werken in de Veldbornstraat de haltes in de Gilainstraat en de  Waaibergstraat tijdelijk af. Voor de schoollijnen worden ook de haltes op de Vesten ter hoogte van de Oplintersepoort niet bediend. Busreizigers kunnen terecht aan tijdelijke haltes langs de ventwegen van de Albertvest (op de binnenring net voor café De Zon, op de buitenring tussen de Pollepelstraat en de ingang van de Carrefour ter hoogte van de glasbollen). Voor meer informatie verwijzen we naar de website van De Lijn en het infonummer 070 220 200.

Plan werfzone


Tiense Vesten een weekend en een avond/nacht afgesloten 

Eandis zal van vrijdagavond 6 t/m zondag 8 april '18 ter hoogte van de Slachthuisstraat elektriciteitskabels dwars over de Vesten plaatsen. De Bergévest zal tijdens deze ingreep volledig in beide rijrichtingen afgesloten worden. Tijdens dit weekend zal de Slachthuisstraat een eenrichtingsstraat  zijn: het verkeer zal enkel vanop de Vesten de Slachthuisstraat kunnen inrijden (niet omgekeerd).  

Volgens de huidige planning zal de aannemer van AWV de Vesten ook volledig afsluiten ter hoogte van de Veldbornstraat tijdens van vrijdagavond 13 april tot zaterdagmorgen 14 april '18. Dit is een voorlopige planning die nog kan wijzigen.

Contact