Huidige stand van zaken

Huidige verkeerssituatie

Tot 8 oktober zal de volgende verkeerssituatie op en rond de Vesten actief zijn:

  • Verkeer op de Vesten is mogelijk in beide richtingen;
  • Het kruispunt van de Vesten met de Slachthuisstraat en het kruispunt van de Slachthuisstraat met de Molenstraat zijn afgesloten voor het verkeer.
  • Het verkeer van en naar de Slachthuisstraat moet rijden via de Ambachtenlaan/Industriepark of via de Oplintersesteenweg/Hamelendreef.
  • De handelszaken in de Slachthuisstraat zijn bereikbaar.

Verkeerssituatie

Veilige omleiding voor fietsers

Fietsers en voetgangers hebben geen doorgang tussen de Vesten en de Slachthuisstraat. Om fietsen rondom de werfzone zo veilig mogelijk te maken, wordt langs beide zijden van de Bergévest een omleiding voorzien:

  • fietsers aan de binnenkant van de Vesten kunnen omrijden via de Kapucijnenstraat en de Beauduinstraat;
  • fietsers aan de buitenkant van de Vesten kunnen omrijden via de Aandorenstraat, Molenstraat, Slachthuisstraat en het nieuwe fietspad achter Roosmolen.

Volgende fase

Na de verplaatsing van de werken op dinsdag 8 oktober '19 van de buiten- naar de binnenring, bevindt de werfzone zich tussen het kruispunt met de Kapucijnenstraat en het kruispunt met de Paardenbrugstraat. Beide kruispunten maken deel uit van de werfzone en worden afgesloten voor het verkeer. Ter hoogte van de Kapucijnenstraat werd de riolering reeds aangelegd in het voorjaar van 2019. In deze fase wordt de riolering verder aangelegd tot aan het kruispunt met de Paardenbrugstraat. Daarna wordt werk gemaakt van de bovengrondse herinrichting van dit deel van de Bergévest. Volgens de huidige planning zal dit deel klaar zijn tegen het einde van dit jaar. Afhankelijk van de weersomstandigheden in de komende maanden is het mogelijk dat de toplaag en markeringen pas in het voorjaar van 2020 aangebracht worden.

Werfsituatie Bergévest vanaf maandag 7 oktober '19

Begin 2020 wordt er verder gewerkt ter hoogte van het kruispunt met de Beauduinstraat. In een laatste fase wordt voor de zomer van 2020 het kruispunt met de Aandorenstraat vernieuwd.

 

 

Contact