Huidige stand van zaken

De werken aan de Vesten worden stilgelegd o.w.v. de maatregelen omtrent het Coronavirus. Een beperkte bezetting van arbeiders stelt de werfzone veilig en kijkt de signalisatie na. De Slachthuisstraat is opnieuw toegankelijk. De bestaande omleidingen ter hoogte van de Kapucijnenstraat en Paardenbrugstraat blijven van toepassing.

Huidige verkeerssituatie

Veilige omleiding voor fietsers

Fietsers en voetgangers hebben geen doorgang tussen de Vesten en de Slachthuisstraat. Om fietsen rondom de werfzone zo veilig mogelijk te maken, wordt langs beide zijden van de Bergévest een omleiding voorzien:

  • fietsers aan de binnenkant van de Vesten kunnen omrijden via de Kapucijnenstraat en de Beauduinstraat;
  • fietsers aan de buitenkant van de Vesten kunnen omrijden via de Aandorenstraat, Molenstraat, Slachthuisstraat en het nieuwe fietspad achter Roosmolen.

Werfzone

Momenteel werkt de aannemer de bovengrondse herinrichting van de binnenring van de Bergévest af tussen het kruispunt met de Kapucijnenstraat en het kruispunt met de Paardenbrugstraat. Er wordt onder andere gewerkt aan de voetpaden ter hoogte van het kruispunt met de Paardenbrugstraat.

De eerste meters van de Paardenbrugstraat maken ook deel uit van de huidige werfzone van de Vesten. Omwille van die situatie werd er vanuit de stad Tienen aan Wegen en Verkeer gevraagd om eventueel de volledige Paardenbrugstraat te vernieuwen. Normaal gezien zou dit binnen de huidige fase van de werken gebeuren, maar dat is niet meer mogelijk omdat de heraanleg van de Paardenbrugstraat meer ingrijpende werken vraagt dan eerst was voorzien.

Ook onder de rijweg moet de aannemer nog iets belangrijk afwerken. Ter hoogte van het kruispunt van de Bergévest met de Slachthuisstraat zit een koker van de riolering onder de rijweg. Die koker is momenteel in slechte staat en wordt gerenoveerd tussen maandag 9 en vrijdag 20 maart '20.

Verkeerssituatie tot 20 maart

Om de werken aan de koker te kunnen uitvoeren, wordt de Slachthuisstraat ter hoogte van de Vesten vanaf maandag 9 maart '20 maximum twee weken afgesloten voor het verkeer. In die periode kan het verkeer vanuit Sint-Truiden (N3) en vanaf de E40 omrijden via het Industriepark om de Slachthuisstraat te bereiken. Het verkeer vanuit Leuven (N3), Aarschot (N223) en Diest (N29) kan omrijden via de Oplintersesteenweg. Het winkelcentrum in de Slachthuisstraat blijft via beide omleidingsroutes bereikbaar. Fietsers van en naar de Vesten kunnen blijven gebruikmaken van de Slachthuisstraat. Verkeer op de Vesten zelf blijft steeds mogelijk in beide richtingen.

Werfsituatie Bergévest tot 20 maart

Eind maart fasewissel naar Beauduinstraat

Volgens de huidige planning plaatst de aannemer de toplaag van de rijweg en de nieuwe markeringen in de week van maandag 23 maart '20. Dit betekent dat op maandag 30 maart '20 de werfzone zich verplaatst naar het kruispunt met de Beauduinstraat. Vanaf dan zal het kruispunt van de Bergévest met de Beauduinstraat niet meer toegankelijk zijn. Het verkeer naar het centrum moet de omleiding volgen via de Bostsestraat, Reizigersstraat en Beauduinstraat. Het verkeer dat de Beauduinstraat of het centrum wil verlaten kan gebruikmaken van de Kapucijnenstraat. Fietsers zullen wel kunnen blijven gebruik maken van de Beauduinstraat.

Werken Vesten 2

Contact