Planning voor de volgende weken

Sliksteenvest en Leopoldvest helemaal vernieuwd

De werkzaamheden aan de binnenring van de Sliksteenvest en Leopoldvest (tussen het kruispunt met de Veldbornstraat en de Kapucijnenstraat) zijn afgerond. Begin juli heeft aannemer Colas de toplaag van de rijweg en de markeringen aangebracht. De binnenring van beide vesten wordt vanaf zaterdag 14 juli '18 terug opengesteld voor het verkeer. Ook het kruispunt van de Sliksteenvest met de Veldbornstraat zal vanaf 14 juli '18 terug open zijn, nadat het kruispunt van de Veldbornstraat met de Waaibergstraat werd heraangelegd.

Ter hoogte van de Bergévest zijn de werken aan de muur van Royal Racing Tienen Tennisclub klaar. De werkzaamheden aan de brug van de Gete worden in augustus verdergezet.

Vanaf 26 juni tot begin 2019 heraanleg Hoveniersstraat

De Hoveniersstraat wordt volledig vernieuwd tussen het kruispunt met de Vianderstraat en dat met de Boomgaardendreef. In de Hoveniersstraat wordt eerst een nieuw rioleringsstelsel aangelegd waarna de rijweg vanaf de fundering tot en met de toplaag wordt vernieuwd. De aannemer vat de werkzaamheden in de Hoveniersstraat aan op 26 juni en zal de werken hier volgens de huidige planning begin 2019 beëindigen.

Het verkeer van en naar de Hoveniersstraat moet van 26 juni tot 5 augustus '18 een omleiding volgen via de Oplintersesteenweg, Rode Kruislaan en Vianderdal.

Vesten drie weken volledig open voor verkeer

Van zaterdag 14 juli t/m zondag 5 augustus '18 wordt er niet gewerkt aan de Vesten wegens het jaarlijks bouwverlof van aannemer Colas. De voorbije weken heeft deze er alles aan gedaan om de laatste werken aan de Sliksteenvest en Leopoldvest voor het bouwverlof te beëindigen, zodat de Vesten tijdens die drie weken volledig open zijn voor het verkeer. Ter hoogte van de Bergévest beschikt het verkeer wel slechts over één rijstrook in elke richting omdat de vernieuwing van de brug van de Gete in augustus nog wordt afgewerkt.

Werken aan Oplintersepoort van augustus 2018 tot januari 2019

Vanaf maandag 6 augustus '18 start de heraanleg van het kruispunt van de Oplintersepoort en wordt de Oplintersesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Vianderstraat afgesloten voor het verkeer. Net zoals de andere kruispunten van de Vesten, wordt het kruispunt met de Oplintersesteenweg volledig vernieuwd met de nadruk op het veiliger maken van het kruispunt. Eerst wordt de bestaande infrastructuur opgebroken en de riolering vernieuwd, om daarna de nieuwe fundering, onderlaag en toplaag aan te leggen. Ook de verkeerslichten, oversteekplaatsen en fietspaden worden allemaal vernieuwd. Volgens de huidige planning zullen de werken aan de Oplintersepoort duren tot begin 2019.

Verkeer op Vesten blijft mogelijk

Tijdens de werken aan de Oplintersepoort blijft verkeer op de Vesten zelf wel mogelijk. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer in elke rijrichting over één rijstrook beschikken. Dit is mogelijk door zoals steeds een doorsteek door de middenberm te maken.

Het kruispunt van de Veldbornstraat met de Sliksteenvest zal ook terug open zijn voor het verkeer. Automobilisten kunnen van de Vesten de Veldbornstraat inrijden en vanuit de Veldbornstraat kan het verkeer zowel richting Leuven (links) als richting Sint-Truiden (rechts) de Vesten oprijden.

Fietsers Vianderstraat

Fietsers tussen Oplinter en het centrum van Tienen kunnen via de Vianderstraat de Vesten en de Veldbornstraat bereiken.

Omleiding via Hamelendreef en industriepark

De inwoners van Tienen ontvingen op 4 juli een brief van het Agentschap Wegen en Verkeer met informatie over de werken aan de Oplintersepoort. De omleidingskaart in deze brief was niet correct. Hieronder vindt u de juiste omleidingskaart.

Tijdens de werken aan de Oplintersepoort moet het verkeer tussen Oplinter en Tienen een omleiding volgen via de Hamelendreef, Industriepark en Slachthuisstraat. Het verkeer richting Diest, Aarschot, Leuven en Sint-Truiden rijdt via de Hamelendreef, Industriepark en Ambachtenlaan.

Het verkeer tussen Oplinter en de E40 volgt dezelfde omleiding tot aan de rotonde van de Ambachtenlaan en de Sint-Truidensesteenweg. In plaats van richting centrum te rijden, volg je de Oostelijke Ring (R27) en de Invalsweg (N29) tot aan het op- en afrittencomplex van de E40.

Einde werken Vesten in 2019

De opstart van de werken aan de Oplintersepoort betekent dat de herinrichting van de Bergévest niet doorgaat tijdens het najaar van 2018 zoals eerder werd gecommuniceerd. In overleg met alle betrokkenen is ervoor gekozen om de Vesten eerst volledig af te werken ter hoogte van de Sliksteenvest en Leopoldvest alvorens de herinrichting van de Bergévest aan te vatten. Op die manier vermijden we dat er op te veel plaatsen tegelijk tijdelijke infrastructuur en hinder aanwezig is. De werken aan de Bergévest vatten begin 2019 aan. Dit is de laatste fase van de volledige herinrichting van de Tiense Vesten.

 

Contact