Planning voor de volgende weken

Vanaf 18 juni voorbereidende werken t.h.v. Slachthuisstraat en Bergévest

Vanaf 18 juni wordt de muur ter hoogte van het stadion van KVK Tienen en Royal Racing Tienen Tennisclub afgebroken en wordt er verder van de rijweg een nieuwe muur gebouwd. Deze ingreep kadert binnen de voorbereidende werken alvorens de eigenlijke herinrichtingswerken ter hoogte van de Bergévest van start kunnen gaan. De nieuwe muur zou voor het bouwverlof moeten gerealiseerd zijn.

Bij de werken in de Slachthuisstraat moet een veiligheidszone afgebakend worden om de afbraakwerken te kunnen uitvoeren. Daarom zal er gedurende één week slechts eenrichtingsverkeer mogelijk zijn in de Slachthuisstraat. Afhankelijk van de voortgang van de werken wordt deze maatregel ingevoerd in de week van 25 juni of 2 juli '18. Verkeer van de Vesten naar de Slachthuisstraat blijft mogelijk. Verkeer vanuit de Slachthuisstraat naar de Vesten moet omrijden via Industriepark, Ambachtenlaan, Sint-Truidensesteenweg en Aandorenstraat. Tijdens die week wordt de Molenstraat doodlopend gemaakt om sluipverkeer tegen te gaan.

Vanaf 26 juni tot begin 2019 heraanleg Hoveniersstraat

De Hoveniersstraat wordt volledig vernieuwd tussen het kruispunt met de Vianderstraat en dat met de Boomgaardendreef. In de Hoveniersstraat wordt eerst een nieuw rioleringsstelsel aangelegd waarna de rijweg vanaf de fundering tot en met de toplaag wordt vernieuwd. De aannemer vat de werkzaamheden in de Hoveniersstraat aan op 26 juni en zal de werken hier volgens de huidige planning begin 2019 beëindigen.

Het verkeer van en naar de Hoveniersstraat moet van 26 juni tot 5 augustus '18 een omleiding volgen via de Oplintersesteenweg, Rode Kruislaan en Vianderdal.

Van 2 tot 13 juli heraanleg kruispunt Veldbornstraat met Waaibergstraat

Tijdens de eerste twee weken van juli wordt het wegdek van het kruispunt van de Veldbornstraat met de Waaibergstraat vernieuwd. Deze werken vormen het sluitstuk van de werkzaamheden aan de de binnenring tussen het kruispunt met de Veldbornstraat en dat met de Kapucijnenstraat. Volgens de planning worden de werken afgerond voor het bouwverlof van de aannemer.

Tijdens de werken aan het kruispunt is er geen verkeer mogelijk tussen de Veldbornstraat en de Waaibergstraat. In beide straten blijft verkeer in twee richtingen mogelijk voor lokaal verkeer. Zowel de Veldbornstraat als de Waaibergstraat worden doodlopend ter hoogte van het kruispunt.

De bestaande omleidingen voor het autoverkeer via de Gilainstraat (richting centrum) en via de Kapelstraat en de Kapucijnenstraat (richting E40/Sint-Truiden), blijven gelden. Ook de omleidingen voor de fietsers via de Ijzerstraat en de Generaal Guffenstraat zullen tijdens de werken aan het kruispunt behouden blijven. 

Contact