Start werken Bergévest

23
januari
2018

De werken aan de Vesten worden verdergezet. Op woensdag 24 januari '18 startte de aannemer met de renovatie van de brug over de Gete aan de Bergévest. Deze renovatie maakt deel uit van de herinrichting van de Tiense Vesten. In de Hoveniersstraat vangen de voorbereidende nutswerken aan.

Werken Bergévest: tot zomer 2018 

De renovatie van de brug over de Gete is ingrijpend en zal volgens de huidige planning duren tot het begin van de zomer. Tijdens deze werken zal het verkeer - net zoals in de andere werfzones - een rijstrook per rijrichting kunnen gebruiken. Dit in eerste instatie op de buitenring, in een volgende fase (april) op de binnenring. 

Werken Leopoldvest en Sliksteenvest: verkeerssituatie ongewijzigd 

Sinds 15 januari '18 heeft de aannemer de werken op de Leopoldvest en de Sliksteenvest verdergezet. Tot Pasen zullen de arbeiders daar nog in de weer zijn met de aanleg van parkeerstroken, voetpaden en boomvakken. De verkeerssituatie blijft voorlopig ongewijzigd: ter hoogte van de Sliksteenvest en de Leopoldvest moet het verkeer in de beide richtingen over de vernieuwde buitenkant van de Vesten. De Generaal Guffensstraat en de Donystraat zijn ter hoogte van de Vesten doodlopend. 

Nutsleidingen Hoveniersstraat: beperkte verkeershinder   

De komende weken starten de nutsmaatschappijen met voorbereidende werken in de Hoveniersstraat. Doordat de aannemers van Eandis, De Watergroep, Telenet en Proximus hoofdzakelijk naast de rijweg zullen werken, zal de impact op het verkeer beperkt zijn. De eigenlijke herinrichting van de Hoveniersstraat zal volgens de huidige planning starten in april 2018. Rond die periode wordt ook de aansluiting van de Veldbornstraat (aan de Oplintersepoort) op de Vesten opnieuw ingericht. De verkeerssituatie aan de Oplintersepoort zal tot aan de start van die werken onveranderd blijven. 

Meer informatie over de werken?

Met vragen en/of bemerkingen m.b.t. tot de uitvoering van de werken of praktische zaken aangaande de werf kan je tijdens de werken elke donderdag terecht tussen 07.30 en 09.00 uur in de werfkeet achter het Sociaal Huis. Je kan ook contact opnemen via info.tiensevesten@colas.be of het nummer 0477 71 63 57.