Start werken Bergévest vanaf 23/04

27
maart
2019

Volgens de laatste planning van AWV starten de werken aan de Bergévest op dinsdag 23 april '19. Het kruispunt van de Oplintersepoort wordt half april weer opengesteld voor het verkeer. 

Kruispunt Oplintersepoort half april open voor verkeer

Volgens de meest recente planning werkt de aannemer begin april de rijweg ter hoogte van de Oplintersepoort en in de Hoveniersstraat af. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden in de week van 1 april of 8 april '19  de toplaag in asfalt, de markeringen en de nieuwe wegsignalisatie aangebracht. Het einde van deze werken zijn gepland rond 12 april '19.

Na het opruimen van de werfzone door de aannemer wordt het kruispunt van de Oplintersesteenweg met de Vesten en de Hoveniersstraat opengesteld voor het verkeer. In de week van 15 april wordt er niet gewerkt wegens de paasvakantie. Vanaf maandag 23 april '19 wordt er verder gewerkt aan de afwerking van het plein aan het oorlogsmonument en gestart met de werken aan de Bergévest. 

Parkeervakken Hoveniersstraat in aanleg

In de Hoveniersstraat werden al een deel van de nieuwe parkeerstroken met kasseien kunnen aangelegd. Wegens de slechte weersomstandigheden werden nog niet alle parkeervakken afgewerkt. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, worden deze werken afgerond. De toplaag en de markeringen in de Hoveniersstraat worden samen met de andere toplagen in april aangebracht.

Start werken Bergévest in april 2019

Maandag 23 april '19 start men met de laatste zone van de herinrichting van de Tiense Vesten: de Bergévest. De planning ziet er als volgt uit:

  • April - zomer '19: vernieuwen buitenring tussen het kruispunt met de Slachthuisstraat en de Gete.
  • Zomer - eind '19: vernieuwen binnenring tussen het kruispunt met de Kapucijnenstraat en de Gete.
  • Begin - voorjaar '20: vernieuwen binnenring tussen de Gete en het kruispunt met de Beauduinstraat.
  • Voorjaar - zomer '20: vernieuwen buitenring tussen de Gete en het kruispunt met de Aandorenstraat (N3).

De omleidingen voor de deelfasen van april tot de zomer van '19 kan je vinden op www.wegenenverkeer.be/tienen

Voor vragen en meldingen over het project van de Tiense Vesten kan je terecht op bereikbaar-vlbr@wegenenverkeer.be, gsm 0472 18 53 21. Met vragen m.b.t. tot de werken, kan je elke donderdag terecht in de werfkeet achter het Sociaal Huis tussen 07.30 en 09.00 uur, of via info.tiensevesten@colas.be, gsm 0477 71 63 57.