Update corona - Werken Vesten stilgelegd

19
maart
2020

De werken aan de Vesten worden stilgelegd o.w.v. de maatregelen omtrent het coronavirus. Een beperkte bezetting van arbeiders stelt vandaag de werfzone nog veilig en kijkt de signalisatie na. De Slachthuisstraat is opnieuw toegankelijk. De bestaande omleidingen ter hoogte van de Kapucijnenstraat en Paardenbrugstraat blijven van toepassing.

Werken tijdelijk stilgelegd

De strijd tegen de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) en de maatregelen die daaruit voortvloeien, hebben ook gevolgen voor de wegenbouwsector. Verschillende lopende wegenwerken worden daardoor tot nader order stilgelegd. Dat is ook het geval voor de werken in Tienen. Tot nader order zal er geen werfactiviteit meer zijn. De aannemer zal het nodige doen om de werf intussen veilig en ordentelijk achter te laten. Indien van toepassing worden inritten opnieuw toegankelijk gemaakt.

Geen fasewissel op 30 maart

Dit betekent dat de fasewissel die AWV eerder had aangekondigd voor 30 maart voorlopig niet zal doorgaan. De inwoners van Tienen ontvingen hierover deze week een brief, maar de actualiteit heeft de informatie in deze brief ondertussen ingehaald. Tot er meer nieuws beschikbaar is, blijven de huidige verkeersmaatregelen van toepassing op de Vesten:

  • Verkeer op Vesten mogelijk in beide richtingen op buitenring
  • Fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad op de buitenring
  • Kruispunten Bergévest met Kapucijnenstraat en Bergévest met Paardenbrugstraat zijn afgesloten voor autoverkeer: 
    • Het verkeer van de Vesten naar de Paardenbrugstraat en de Kapucijnenstraat kan omrijden via de Bostsestraat.
    • Het verkeer vanuit de Paardenbrugstraat en de Kapucijnenstraat naar de Bergévest kan omrijden via de Beauduinstraat.

Via onze website www.wegenenverkeer/tienen vindt u de meest recente informatie over het project.