Vesten ter hoogte van Veldbornstraat afgesloten van vrijdagavond 13/04 t/m 14/04

28
maart
2018

Vanaf woensdag 4 april sluit het Agentschap Wegen en Verkeer de Veldbornstraat af van de Vesten. Dat is nodig om de riolering en de bovenliggende weginfrastructuur op het kruispunt heraan te leggen. De komende weken zullen ook de Vesten zelf een aantal keer afgesloten worden voor alle verkeer ter hoogte van de Veldbornstraat en Slachthuisstraat. Dit zal ‘s nachts en in het weekend gebeuren om de verkeershinder te beperken.


Veldbornstraat tot eind mei afgesloten (verkeer omgeleid) 

In april en mei legt de aannemer van AWV de riolering aan in de Veldbornstraat, meerbepaald in het stuk tussen de Waaibergstraat en de Tiense Vesten. Het zal voor een periode van ongeveer twee maanden (tot eind mei) onmogelijk zijn om vanuit de Veldbornstraat de Vesten op te rijden of omgekeerd, vanop de Vesten de Velbornstraat in te rijden. Vanuit de Veldbornstraat kan men wel nog de Waaibergstraat bereiken en omgekeerd. Omleidingen  zijn voorzien via de Gilainstraat (richting centrum) en via de Kapelstraat en Kapucijnenstraat (richting E40/Sint-Truiden).    

Voetgangers zullen tijdens de werken aan de Veldbornstraat het voetpad langs residentie Breugelhof en de apotheek kunnen gebruiken. Fietsers zullen omgeleid worden via de Ijzerstraat en de Generaal Guffenstraat.

Op het einde van de werken in de Veldbornstraat (eind mei) zal ook het kruispunt van de Veldbornstraat met de Waaibergstraat een drietal dagen afgesloten worden voor het aanbrengen van het asfalt en de wegmarkeringen. De concrete data worden nog gecommuniceerd. 

De Lijn schaft tijdens de werken in de Veldbornstraat de haltes in de Gilainstraat en de  Waaibergstraat tijdelijk af. Voor de schoollijnen worden ook de haltes op de Vesten ter hoogte van de Oplintersepoort niet bediend. Busreizigers kunnen terecht aan tijdelijke haltes langs de ventwegen van de Albertvest (op de binnenring net voor café De Zon, op de buitenring tussen de Pollepelstraat en de ingang van de Carrefour ter hoogte van de glasbollen). Voor meer informatie verwijzen we naar de website van De Lijn en het infonummer 070 220 200.

Plan werfzone


Tiense Vesten een weekend en een avond/nacht afgesloten 

Eandis zal van vrijdagavond 6 t/m zondag 8 april '18 ter hoogte van de Slachthuisstraat elektriciteitskabels dwars over de Vesten plaatsen. De Bergévest zal tijdens deze ingreep volledig in beide rijrichtingen afgesloten worden. Tijdens dit weekend zal de Slachthuisstraat een eenrichtingsstraat  zijn: het verkeer zal enkel vanop de Vesten de Slachthuisstraat kunnen inrijden (niet omgekeerd).  

Volgens de huidige planning zal de aannemer van AWV de Vesten ook volledig afsluiten ter hoogte van de Veldbornstraat van vrijdagavond 13 april om 19.00 uur tot zaterdagmorgen 14 april '18

Het doorgaand verkeer en zwaar verkeer wordt omgeleid via de Diestsesteenweg,  de Houtemstraat, de Oplintersesteenweg en de Sliksteenvest in beide richtingen (Sint-Truiden en Leuven).

Het lokaal verkeer richting Sint Truiden wordt omgeleid via de Gilainstraat, de Waaiberg, de Veldbornstraat, de Kapelstraat en de Kapucijnenstraat.

 

Werken Sliksteenvest en Leopoldvest: tot juni 2018  

De werken aan de Sliksteenvest en Leopoldvest lopen ondertussen naar hun einde toe: 

  • momenteel worden de laatste betonstraatstenen van de voetpaden van de Sliksteenvest en de Leopoldvest geplaatst;
  • eerder werd langs Residentie Beatrijs het fietspad afgewerkt tussen de Leopoldvest en Roosmolen. Langs dit fietspad wordt nog een afsluiting geplaatst;
  • de kruispunten van de Generaal Guffenstraat en de Donystraat worden opnieuw aangelegd; 
  • in juni zal het wegdek van de Sliksteenvest en de Leopoldvest een laatste asfaltlaag krijgen.  


Mei: infoavond omgeving Slachthuisstraat 

Na afloop van de werken aan de Sliksteenvest en Leopoldvest, zal de werf zich verplaatsen naar het kruispunt van de Slachthuisstraat. Daar zal de aannemer van juni tot september 2018 werken.


Brug Grote Gete: fasewissel half mei

Ten slotte is de aannemer ook nog een nieuwe brug aan het bouwen over de Grote Gete. De vloer en de wanden van de brug aan de binnenkant van de Vesten zijn gestort. Vanaf half mei start de aannemer met de andere kant van de brug. 


Meer informatie over de werken?

Met vragen en/of bemerkingen m.b.t. tot de uitvoering van de werken of praktische zaken aangaande de werf kan je, tijdens de werken, elke donderdag terecht tussen 07.30 en 09.00 uur in de werfkeet achter het Sociaal Huis. Je kan ook contact opnemen via info.tiensevesten@colas.be of het nummer 0477 71 63 57.