Verbinding Veldbornstraat/Waaibergstraat vanaf 02/07 afgesloten

25
juni
2018

Op 18 juni '18 is Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gestart met de afbraak van de muur aan het kruispunt van de Bergévest met de Slachthuisstraat. Deze werken gebeuren ter voorbereiding van de volledige herinrichting van de Bergévest. Op 26 juni '18 starten de werken in de Hoveniersstraat en vanaf 2 juli '18 op het kruispunt van de Veldbornstraat met de Waaibergstraat.

Vanaf 26 juni heraanleg Hoveniersstraat

De aannemer vernieuwt vanaf 26 juni '18 in opdracht van de stad Tienen de Hoveniersstraat tussen het kruispunt met de Vianderstraat en dat met de Boomgaardendreef. Het kruispunt met de Vianderstraat wordt mee vernieuwd. De werken starten ter hoogte van de Boomgaardendreef, er wordt in de richting van de Vianderstraat gewerkt. Eerst wordt een nieuw rioleringsstelsel aangelegd waarna de rijweg vanaf de fundering tot en met de toplaag volledig wordt vernieuwd. Volgens de huidige planning zullen we de werkzaamheden hier begin 2019 beëindigen.

Het verkeer van en naar de Hoveniersstraat moet van 26 juni tot 5 augustus 2018 een omleiding volgen via de Oplintersesteenweg, Rode Kruislaan en Vianderdal.

Hoveniersstraat

Vanaf 2 juli heraanleg kruispunt Veldbornstraat met Waaibergstraat

Van 2 tot 13 juli '18 wordt het wegdek vernieuwd van het kruispunt van de Veldbornstraat met de Waaibergstraat. Tijdens de werken aan het kruispunt is er geen verkeer mogelijk tussen de Veldbornstraat en de Waaibergstraat. Zowel de Veldbornstraat als de Waaibergstraat worden doodlopend ter hoogte van het kruispunt.

De bestaande omleidingen voor het autoverkeer via de Gilainstraat (richting centrum) en via de Kapelstraat en de Kapucijnenstraat (richting E40/Sint-Truiden), blijven gelden. Ook de omleidingen voor de fietsers via de Ijzerstraat en de Generaal Guffenstraat zullen tijdens de werken aan het kruispunt behouden blijven.

Veldbornstraat

Afbraak muur t.h.v. Slachthuisstraat en Bergévest gestart

Op 18 juni '18 werd gestart met de afbraak van de muur ter hoogte van het Bergéstadion. Deze ingreep kadert binnen de voorbereidende werken die uitgevoerd moeten worden alvorens de eigenlijke herinrichtingswerken ter hoogte van de Bergévest van start kunnen gaan. Na de afbraak wordt nog voor het bouwverlof een nieuwe muur gebouwd.

Najaar 2018: werken aan Oplintersepoort

Vanaf 6 augustus '18 starten we met de heraanleg van het kruispunt van de Oplintersepoort en wordt de Oplintersesteenweg ter hoogte van de Sliksteenvest afgesloten voor het verkeer. De werken aan de Oplintersepoort worden onder voorbehoud begin 2019 afgerond.

De inwoners van Tienen ontvingen op 4 juli '18 een brief van het Agentschap Wegen en Verkeer met informatie over de werken aan de Oplintersepoort die vanaf augustus starten. De omleidingskaart in deze brief was niet correct. Hieronder vind je de juiste omleidingskaart.

 

Oplintersepoort