Werken Bergévest op schema

20
december
2019

Van vrijdag 20 december '19 t/m zondag 12 januari '20 liggen de werken op de Vesten even stil wegens de eindejaarsperiode. Maandag 13 januari '20 worden de werken hervat op de binnenring tussen de kruispunten met de Kapucijnenstraat en de Paardenbrugstraat. De huidige verkeerssituatie blijft behouden tijdens de verlofperiode.

Bovengrondse infrastructuur gedeeltelijk aangelegd

In de voorbije weken kreeg de nieuwe binnenring ter hoogte van de Bergévest al enige vorm. De aannemer startte in november en december met de bovengrondse werken, zoals o.a. de aanleg van de fundering en de onderlagen van de rijweg. Ook werden er al boordstenen geplaatst die de contouren van de weg afbakenen. Voor de start van de kerstvakantie zullen ook het fietspad en de parkeerstrook volledig aangelegd zijn en wordt de berm tussen de ventweg en de ringweg aangevuld met grond.

Huidige fase tot eind maart 2020

Vanaf maandag 13 januari '20 zet de aannemer de bovengrondse herinrichting verder met de aanleg van de boordstenen, fundering en betonstraatstenen voor het voetpad, het herstel van de inritten, de plaatsing van de drempels, de asfaltlagen van de rijweg en het aanbrengen van de markeringen. In deze periode wordt ook het wegdek van de Paardenbrugstraat vernieuwd. Volgens de huidige planning zal dit gebeuren in de eerste helft van maart 2020, na de krokusvakantie.

Eind maart fasewissel naar Beauduinstraat

Wanneer de werkzaamheden in de huidige werfzone klaar zijn, worden de werken verplaatst naar de binnenring ter hoogte van de Beauduinstraat. 

Centrum in via Bostsestraat, centrum uit via Beauduinstraat

De komende maanden blijft de huidige verkeerssituatie behouden. Het verkeer van en naar de Paardenbrugstraat kan de bestemming bereiken via de Beauduinstraat. Het verkeer van de Kapucijnenstraat naar de Bergévest kan via het centrum en de Beauduinstraat de Bergévest bereiken. Hiervoor wordt de rijrichting van het gedeelte van de Beauduinstraat tussen de Reizigersstraat en het Kapucijnenplein opnieuw omgekeerd. Het verkeer van de Bergévest naar de Kapucijnenstraat kan omrijden via de Bostsestraat. Fietsers kunnen dezelfde omleidingen volgen en op de Bergévest gebruikmaken van het fietspad aan de buitenring.

Verkeerssituatie Vesten tot eind maart 2020